Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lelki okok - elhízás képes leírás - Elhízás.tlap.hu
részletek »

Lelki okok - elhízás - Elhízás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: elhizas.tlap.hu » Lelki okok - elhízás
Keresés
Találatok száma - 5 db
200 kilogrammos fogyás

200 kilogrammos fogyás

Sokan úgy érzik, hogy nekik bizony nem sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól, ezért inkább bele sem fognak a fogyókúrába vagy csak akkor amikor már az életük a tét. Így tett Paul Mason is aki közel az ötvenhez 445 kilót nyomott. Mason nem volt mindig kövér, de kamaszkorában elveszítette édesapját és ezt lelkileg nem tudta feldolgozni! Bánatát evéssel próbálta kompenzálni és tette ezt addig, míg súlyos ételfüggőség alakult ki nála. A férfi szinte egyedül, a négy fal között élte életét. A lakásában a használati tárgyait mint például az ágyát, a wc-jét mind mind meg kellett erősíteni, hogy elbírja extrém súlyát. Mivel már járni sem tudott, ezért napjait az ágyban tv nézéssel, internetezéssel és evéssel töltötte. Napi 20.000 kalóriát vitt be szervezetébe, ami nemcsak életmódjához képest volt borzalmasan sok, mivel ennyi kalória 8 férfinek is elegendő lett volna.

8 dolog, amitől egy nő komolyan elhízhat

8 dolog, amitől egy nő komolyan elhízhat

Az elhízással és a túlsúllyal legkönnyebben úgy veheted fel a versenyt, ha a kiváltó okokat szünteted meg. Ismerd meg a legnagyobb csapdákat! Ideje szembenézni a ténnyel: az élet hizlal. Ha csak nem örököltél tökéletes géneket, számos olyan tényező nehezítheti meg mindennapjaidat, amik, ha nem vigyázol, könnyen elhízáshoz vezethetnek. De nem kell hagynod, hogy a dolgok kicsússzanak a kezeid közül: ha sikerül beazonosítanod a súlytöbbletet okozó problémát, máris megtetted az első lépést a megoldás felé!

A túlsúly 5 lelki oka

A túlsúly 5 lelki oka

Nem te vagy a hibás! A túlsúly hátterében olykor komolyabb problémák állnak, mint az egészségtelen táplálkozás. Ha fogyni akarsz, fontos, hogy felismerd őket! A nyugati világ lakosságának csaknem fele érintett a túlsúly, illetve az elhízás kialakulásának problémakörében. Ezt a tényt nem lehet félvállról venni, mint ahogy azt sem, hogy a tünetek hátterében sokszor nem testi adottságok, sokkal inkább lelki problémák állnak. Ha felfedezed lelked mélyén a túlsúlyhoz és elhízáshoz vezető valódi problémát, nem kell többé kilátástalan harcot folytatnod a kilók ellen. Ehhez azonban ismerned kell azokat az okokat is, melyekre talán soha nem is gondoltál volna. Hogy melyek ezek? Többek közt a következő öt.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Lelki háttere

Lelki háttere

Rengeteg diétát kipróbáltál már, de nem sikerült lefogyni? A mozgásszegény életmód, a genetikai adottságok vagy a helytelen ételfogyasztási szokások mellett lelki okok is állhatnak a túlsúly hátterében. Pszichológus szakértő segítségével utánajártunk annak, hogy melyek lehetnek ezek. Aki valaha már próbált lefogyni, annak hamar szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a testsúly nem matematikai képlet: lelki egyensúly-meghatározó szerepe van. A sokat hangoztatott nézet az, hogy ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit beviszünk a szervezetünkbe, akkor fogyni fogunk. Miért olyan nehéz ezt mégis megtenni? Miért küzdenek milliók egy életen keresztül a túlsúllyal? Miért vezető halálokok a nyugati országokban a túlsúly okozta szövődménybetegségek? Miért van mégis egyre több túlsúlyos gyermek és felnőtt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a pszichológia is. Ha az elhízást lelki oldalról szemléljük, akkor három nagy csoportba sorolhatók azok az okok, amelyek a makacs súlyfelesleg hátterében állhatnak.

Túlsúlyos vagy?

Túlsúlyos vagy?

A túlsúlyos és elhízott, kórosan elhízott embereket sokan szeretik akaratgyenge, erőtlen, tehetetlen embernek látni. Valójában az elhízás létrejötte egy komplex folyamat, amely hátterében nagyon eltérő okok is állhatnak. Dietetikus szakértőnkkel ezeket, a háttérben lévő okokat gyűjtöttük össze. A vadászok köztünk járnak Kutatások támasztják alá, hogy azok az emberek, akiknek az ősei hozzá kellett, szokjanak az időszakonkénti éhezéshez, könnyebben raktároznak zsírt, mint mások. Ez azt jelenti, hogy ezek az elhízott emberek fittek és erősek lennének, életben is maradnának a dzsungelben vagy egy háború nehézségei közepette akkor is, amikor sok, karcsúságát kizárólag a saját érdemének tekintő ember már éhenhalna. Egész törzsek-népek híznak el, lesznek cukorbetegek és halnak meg a kelleténél korábban, éppen takarékos génjeiknek köszönhetően - a modern, "civilizált" életmódra áttérve. Ők - és társaik, akik közöttünk járnak - csak igen kemény munka, szigorú étrend mellett tudják megőrizni vagy elérni álmaikban megjelenő alakjukat.

Tuti menü