Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elhízás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Elhízás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: elhizas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
10 tipp az elhízás ellen

10 tipp az elhízás ellen

Ha már sikerült néhány kilótól megválnod, vagy egyáltalán nincs szükséged fogyókúrára, tíz tippünk segítségével megtarthatod ideális súlyodat az év bármely időszakában! Ha következetesen betartod az alábbi elhízás elleni tíz aranyszabályt, nem kell aggódnod, hogy észrevétlenül ugorhatnak rád a plusz kilók. 1. Kerüld a zsíros ételeket és magát a zsírt is! 2. Az ételekből lehetőleg többször és keveset vegyél! 3. Egyél minél több növényi rostot, vagy rostban gazdag ételt! Elkerülheted ezzel a székrekedés és az elsalakosodás problémáját, és a méreganyagok is kisebb mértékben szívódnak fel. 4. Fogyassz vitaminban, ásványi anyagban és nyomelemekben gazdag élelmiszert! Figyelj a jód- és a kalcium-bevitelre - nagyon fonto! 5. Ne sózd agyon ételeid! Nagy mennyiségben használva megemeli a vérnyomást, az pedig káros hatással van a szív- és érrendszerre.

200 kilogrammos fogyás

200 kilogrammos fogyás

Sokan úgy érzik, hogy nekik bizony nem sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól, ezért inkább bele sem fognak a fogyókúrába vagy csak akkor amikor már az életük a tét. Így tett Paul Mason is aki közel az ötvenhez 445 kilót nyomott. Mason nem volt mindig kövér, de kamaszkorában elveszítette édesapját és ezt lelkileg nem tudta feldolgozni! Bánatát evéssel próbálta kompenzálni és tette ezt addig, míg súlyos ételfüggőség alakult ki nála. A férfi szinte egyedül, a négy fal között élte életét. A lakásában a használati tárgyait mint például az ágyát, a wc-jét mind mind meg kellett erősíteni, hogy elbírja extrém súlyát. Mivel már járni sem tudott, ezért napjait az ágyban tv nézéssel, internetezéssel és evéssel töltötte. Napi 20.000 kalóriát vitt be szervezetébe, ami nemcsak életmódjához képest volt borzalmasan sok, mivel ennyi kalória 8 férfinek is elegendő lett volna.

8 dolog, amitől egy nő komolyan elhízhat

8 dolog, amitől egy nő komolyan elhízhat

Az elhízással és a túlsúllyal legkönnyebben úgy veheted fel a versenyt, ha a kiváltó okokat szünteted meg. Ismerd meg a legnagyobb csapdákat! Ideje szembenézni a ténnyel: az élet hizlal. Ha csak nem örököltél tökéletes géneket, számos olyan tényező nehezítheti meg mindennapjaidat, amik, ha nem vigyázol, könnyen elhízáshoz vezethetnek. De nem kell hagynod, hogy a dolgok kicsússzanak a kezeid közül: ha sikerül beazonosítanod a súlytöbbletet okozó problémát, máris megtetted az első lépést a megoldás felé!

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
A cukor és az elhízás kapcsolata

A cukor és az elhízás kapcsolata

A túlsúlyosság és az elhízottság mára világméretű problémává vált. Csupán az európai kontinens országait tekintve a túlsúlyos emberek aránya hozzávetőleg 40%. Hazánkban sem kedvezőbb a helyzet, hiszen a 2001 áprilisában végzett országos lakossági egészségfelmérés szerint a magyar lakosság fele túlsúlyos vagy elhízott (32,8% illetve 19,5%) . A nők 27,9%-a volt túlsúlyos és 20,4%-a elhízott, ugyanezek az arányok férfiaknál 38,3%, illetve 18,4%. A téma fokozott figyelmet érdemel, hiszen a kövérség a keringési és egyes daganatos betegségek, a cukorbetegség, valamint a csontritkulás kialakulásában, mint független kockázati tényező játszik szerepet. A probléma jelentőségét hangsúlyozva a WHO az elhízást 1998-ban önálló betegséggé nyilvánította. A cukor számos étel és ital élvezeti értékét növeli, ezért feltételezték, hogy a cukor kulcsszerepet játszik az elhízásban. Az elhízás nem csak a táplálkozástól függ, nagy szerepe van a fizikai aktivitás hiányának és az életmenet más összetevőinek.

A fogyókúrák története

A fogyókúrák története

Korábban a kövér emberek főként a jómódúak közé tartoztak, akiknek még túlzott elhízás esetén sem kellett lemondaniuk az élvezetekről, hiszen ekkor még nem kísérte szégyenérzet az elhízást. A jómód azt is jelentette, hogy meg tudták vásárolni a kövérség miatt szükséges luxusszolgáltatásokat - például a hordszéket séta, járás helyett. Akkortájt az étkezésről való önkéntes lemondás leggyakrabban vallásos megszállottság következménye volt, remeték, szerzetesek vagy mint Szent Margit esetében, aki aszketikus megszállottsággal a minimum alá szorította táplálékbevitelét. Egyfajta lázadás volt viszont Ferenc József feleségének, Erzsébetnek állandó fogyókúrája. E tekintetben a XX. század étkezési betegségének, az anorexiának volt előfutára. Napjaink fogyókúrái azonban messze nem lázadásból, hanem sokkal inkább konformizmusból akarnak lefogyni, az általános elvárásoknak szeretnének megfelelni.

A kezdetek

A kezdetek

A fejlett országok felnőtt lakosságában a kövérség előfordulási gyakoriságát 40-50%-ra teszik. Bizonyított tény, hogy az elhízás számos felnőttkori betegség, például magas vérnyomás, szív-, érrendszeri- és mozgásszervi megbetegedés, cukorbetegség kialakulásához vezethet. Joggal merül fel a kérdés, mikor kezdődik az elhízás folyamata, hogyan ismerhetjük fel idejekorán, mit tehetünk kezelése, de főként megelőzése érdekében. Hogyan csapódik le mindez gyermekkorban? Elhízott szülők láttán nem lepődünk meg, ha gyermekük is kövér, nem csoda, nyilván tőlük örökölte. Nem vitatható ugyan, hogy az elhízásnak genetikai okai is lehetnek, de a kövér család mégis inkább egyfajta életmódot tükröz, nevezetesen mozgásszegénységet és kalóriadús táplálkozást. Az elhízás ugyanis egyértelműen pozitív kalória egyensúly (több az elfogyasztott mint a felhasznált kalória) tartós fennállása esetén alakul ki. Túlsúlyos családba történő beleszületés esetén a gyermek is elindulhat a hízás útján. A megelőzés első lépése, ha a szülők belátják, hogy kövérek, s ez a veszély gyermekükre is leselkedik. Már csecsemőkorban ügyelnek arra, hogy ne hizlalják el túletetéssel a gyermeket...

A kövérség ára

A kövérség ára

A 2-es típusú cukorbetegek száma exponenciálisan növekszik - ők azok, akiknél a baj kiváltó oka a helytelen életmód, illetve az elhízás. Ha nem történik változás, hamarosan beköszönt az az időszak, amikor az újabb generáció élettartama rövidebb lesz, mint az előzőé. Winkler Gábort, a Fővárosi Szent János Kórház osztályvezető főorvosát, a Magyar Diabétesz Társaság elnökét a diabétesz okairól és a megelőzés módjairól kérdeztük.

A súlyosan elhízottak esetében zsír lesz az izomból is

A súlyosan elhízottak esetében zsír lesz az izomból is

A súlyosan elhízottak szervezetében háromszor annyi, a zsír beépítéséhez szükséges enzim, SCD1 van, mint a soványakéban, tudjuk meg a Duke-egyetem kutatóinak tanulmányából. Ez is az egyik oka lehet annak, miért olyan nehéz csak diétával lefogyni. Azok számára, akik csupán az étkezési szokásaikon változtatva szeretnének fogyni, ez rossz hír, ám ugyanakkor rávilágít a testmozgás fontosságára. A mozgás óriási változásokat hoz létre az izom anyagcseréjében.

A szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorairól

A szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorairól

A szív- és érrendszeri, igen veszedelmesnek mondható betegségek kialakulásáért nagyrészt általunk befolyásolható, elkerülhető rizikófaktorok felelősek. Mivel a már kialakult érelváltozások nehezen kezelhetőek, rendkívüli jelentőséget kap a megelőzés, a rizikófaktorok ismerete és kiküszöbölése. Sajnos azonban olyan tényezők is szerepet játszanak a kórképek kialakulásában, amelyek nem tartoznak a kiküszöbölhető kategóriába. Ilyen például a nemünk, hiszen a nők egészen a menstruáció elmaradásáig hormonális védettséget élveznek ezen betegségcsoport ellen, míg a férfiak sokkal korábban ki vannak téve a veszélynek. Ide sorolhatjuk még az életkort, hiszen ennek előrehaladtával egyre nagyobb a betegség bekövetkezési esélye, és a genetikailag - szüleinktől és egyéb felmenőinktől - örökölt adottságokat, hajlamokat, amelyeken szintén nem áll módunkban változtatni. Szerencsénkre ezektől eltekintve csupa általunk befolyásolható tényezővel találjuk szembe magunkat. Ezek egyik csoportját az életmódbeli vagy az életmódhoz szorosan kapcsolódó tényezők, másik csoportját bizonyos megbetegedések alkotják.

Hirdetés
A túlsúly 5 lelki oka

A túlsúly 5 lelki oka

Nem te vagy a hibás! A túlsúly hátterében olykor komolyabb problémák állnak, mint az egészségtelen táplálkozás. Ha fogyni akarsz, fontos, hogy felismerd őket! A nyugati világ lakosságának csaknem fele érintett a túlsúly, illetve az elhízás kialakulásának problémakörében. Ezt a tényt nem lehet félvállról venni, mint ahogy azt sem, hogy a tünetek hátterében sokszor nem testi adottságok, sokkal inkább lelki problémák állnak. Ha felfedezed lelked mélyén a túlsúlyhoz és elhízáshoz vezető valódi problémát, nem kell többé kilátástalan harcot folytatnod a kilók ellen. Ehhez azonban ismerned kell azokat az okokat is, melyekre talán soha nem is gondoltál volna. Hogy melyek ezek? Többek közt a következő öt.

A Xilovit segíthet

A Xilovit segíthet

Amíg a túlsúly és elhízás kialakulásában sok tényező is szerepet játszik, a súlygyarapodást alapvetően az okozza, hogy a kalória-bevitel túlsúlyban van a kalória-felhasználáshoz képest.Az egyensúly felborulásához jelentősen hozzájárul a cukorfogyasztás is, amely nem csak lényegesen nagyobb kalória-bevitelt jelent, hanem sok üres - tápanyagot nem tartalmazó - kalóriát is.A testtömeg növekedésre és elhízásra a legegyszerűbb megoldás a kalória-bevitel és -felhasználás arányainak megváltoztatása: hosszabb időn keresztül több kalóriát kell elégetnünk, mint amit napi szinten elfogyasztunk.A legtöbb esetben a Xilovit lényeges eleme lehet fogyókúrás programoknak. Ha cukor helyett a lehető leggyakrabban Xilovitet alkalmazunk, a Xilovit kétféleképpen csökkenti a kalória-bevitelt.

Atkins diéta

Atkins diéta

Az oldalon hatékony fogyókúrás módszereket, kipróbált és bevált fogyókúrás diétákat, fogyókúrás recepteket gyűjtöttünk össze Neked! Oldalunkon megtalálsz minden információt és tanácsot, amelyek segíthetnek karcsúságod megőrzésében, vagy az esetleges túlsúly csökkentésében. Hogyan működik az Atkins fogyókúra? Miért olyan hatásos és elterjedt? Cikkünk segítségével viszonylag könnyedén lefogyhat! Oldalunkon számtalan fogyókúrás módszerrel ismerkedhetsz meg az Atkins diétától kezdve a déltengeri fogyókúrán, a fix napos és fix menüs fogyókúrákon át egészen az orvosi fogyókúrákig, de a sztárok által kedvelt és bevált fogyókúra módszerekről is olvashatsz.

Az alváshiány és hatásai az anyagcserére

Az alváshiány és hatásai az anyagcserére

A nyugati társadalmakra jellemző &aquo;éjjel-nappali&aquo; szemlélet, ami által az ébrenlét ideje munkahelyi vagy társas nyomások miatt meghosszabbodik, befolyásolja az alvás minőségét, és kutatások szerint akár az elhízás és cukorbetegség kockázatát is. Mire való az alvás? Az alvás nélkülözhetetlen része az életnek, és számos élettani és pszichológiai folyamatot segít elő, többek között a szövetek helyreállítását, a növekedést, az emlékek megszilárdítását és a tanulást. Habár a felnőtt korú emberek alvásigénye változó, a szakértők szerint a tartósan napi 7 óránál kevesebb alvásnak káros hatásai lehetnek az agyra és a testre.

Az elhízás a rák időzített bombája?

Az elhízás a rák időzített bombája?

A legújabb kutatások szerint az elhízás és a rák kialakulása között szoros összefüggés van. Valóban ennyire súlyos a helyzet? Ismerd meg, hogyan védekezhetsz! Az elhízás és a rákbetegségek kialakulása között észlelt összefüggés két nemzetközi tanácskozásnak is központi témája volt a közelmúltban. Berlinben az európai egészségügy jövőjéért aggódó kutatók figyelmeztettek a veszélyre, Párizsban pedig a gasztroenterológusok látták aggasztónak e szempontból az európai helyzetet. A Rákkutatási Világalap kutatói szerint ketyeg a rák időzített bombája, és a robbanást a globális méreteket öltő elhízás gyújthatja be, ugyanis a globalizáció, az elhízás és a rák véleményük szerint egymással szorosan összefüggő fogalmak és jelenségek. A kutatások szerint a rák előfordulása egyenes arányban a népesség kóros mértékű elhízásával, holott mind az elhízás, mind egyes tumorfajták megelőzhetőek.

Az obesitas

Az obesitas

Az elhízás egy összetett zavar, amelynek leglátványosabb eleme a magas testzsírtartalommal párosult magas testtömegindex (28-30 kg/m2 feletti). Ugyanakkor számos egyéb jellemzővel bír, amelyek elsősorban az anyagcsere sebességének lelassulásában, hormonváltozásokban, szív-érrendszeri zavarokban, ízületi megbetegedésekben érhetők tetten és fokozatosan alakítanak ki esetenként visszafordíthatatlan változásokat a szervezetben. A túlsúly kezelése azonban ritkábban belgyógyászati probléma, mint amennyiszer pszichológiai kezelést igényel. Az összes elhízásformáknak mindössze 10-15%-át teszik ki a másodlagos elhízás kategóriájába sorolt kórképek, amikor a túlsúly valamilyen belső, szervi működés zavaraként jelenik meg. Az elhízott emberek 85-90%-a esetében rossz környezeti minták és szokások, valamint kommunikációs és önérvényesítési problémák állnak a túlsúly hátterében, amely viszont idővel testi megbetegedésekhez vezet ugyanúgy, mint a másodlagos elhízásformák esetében.

Béltisztító és méregtelenítő program

Béltisztító és méregtelenítő program

A Simplex Vital méregtelenítő és béltisztító termékcsalád elsősorban az európai és a magyar táplálkozási szokásokhoz igazodva lett kifejlesztve. A 3 komponensű kúra elősegíti a méreganyagok és lerakódások távozását szervezetünkből. Tudjon meg többet a méregtelenítésről és a méreganyagok okozta tünetekről. Ismerje meg a Simplex Vital programot, olvassa el vásárlóink beszámolóit.

Biomenü Webáruház - Zöld kávé és egyéb fogyasztó termékek

Biomenü Webáruház - Zöld kávé és egyéb fogyasztó termékek

Lúgosítani, méregteleníteni szeretné szervezetét? Akkor Önnek is chlorella tartalmú termékek fogyasztására van szüksége! Ganoderma kávé és krill olaj produktumaink segítségével immunrendszerét erősítheti, ezen felül rendszeressé teheti Omega-3 zsírsav bevitelét is. A maca por használatával javíthat keringési panaszain és szabályozhatja pajzsmirigy működését is. Spirulina készítményeinkkel lényegesen csökkentheti vércukorszintjét, zöld kávé koncentrátum alkalmazásával pedig búcsút inthet az állandó éhségérzetnek!

Tuti menü