Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elhízás megelőzése, prevenció képes leírás - Elhízás.tlap.hu
részletek »

Elhízás megelőzése, prevenció - Elhízás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: elhizas.tlap.hu » Elhízás megelőzése, prevenció
Keresés
Találatok száma - 7 db
Diabvilág - portál cukorbetegeknek

Diabvilág - portál cukorbetegeknek

A Diabvilág portálon igyekeztünk összegyűjteni azokat a fontos információkat és tanácsokat, amik szükségesek ahhoz, hogy cukorbetegen is teljes életet élhessünk. Az oldalon olvashat a betegség okairól, kezeléséről, szövődményeiről és azok megelőzéséről, a rendszeres vércukorszint-ellenőrzés fontosságáról, a mozgás és az étkezés szerepéről, az elhízás megelőzéséről, de azokat is ellátjuk tanácsokkal, akiknek a családjában vagy baráti körében van cukorbeteg. Ezen kívül fórumunkon kikérheti más betegek, szakemberek véleményét is. Ha felkeltettük érdeklődését, olvassa rendszeresen cikkeinket, és tudjon meg napról napra többet a cukorbetegségről!

Fogyókúra

Fogyókúra

Az elhízás hátterében a zsírok és méreganyagok felhalmozódása áll. A helytelen táplálkozás miatt ezekből túl sokat juttatunk be szervezetünkbe, mégis úgy érezzük, állandóan éhesek vagyunk. A virágpor a fogyókúra során magas tápanyagtartalmával eltelít, viszont olyan kevés kalóriát tartalmaz, hogy nem okoz elhízást. A fogyókúra sikerét az anyagcsere serkentésével is növeli. Hatására a szervezet nem raktározza el a zsírokat, hanem a leggyorsabban energiává alakítja át őket. A fogyás így könnyen beindul és a zsírpárnák eltűnnek. A virágpor tökéletes kiegészítője a fogyókúrás étrendnek.

Hellinger terápiával az elhízás ellen

Hellinger terápiával az elhízás ellen

Az elhízás hátterében gyakran olyan lelki okok húzódnak meg a gyermek oldaláról, amelyek a szülőkhöz köthetőek. A gyermek szeretete ugyanis abban csúcsosodik ki, hogy tudattalanul, lelke legmélyén azt mondja egyik (vagy mindkét) szülőjének, hogy majd én cipelem helyetted a terhet, majd én esegítek neked, hogy ne szenvedj annyit. Az elhízás jelentheti az anya hiányát a gyermek lelkében, aki a testtömegének megnövelésével hívja fel magára az anya figyelmét. Ez persze csak egy lehetséges ok, és nem szabad kizárólagosan tekinteni rá, azonban a családállítás módszere képes azokat a lelki blokkokat feltárni majd oldani, amelyek korábban elhízáshoz vezettek, vagy ami megakadályozza az eredményes fogyást.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Meddig élhetsz, ha túlsúlyos vagy?

Meddig élhetsz, ha túlsúlyos vagy?

Meddig élhetsz, ha túlsúlyos vagy? - Az elhízás következményei és megelőzésük: Az elhízás akár egy évtizeddel is megrövidítheti életedet. Ismerd meg, mit tehetsz ellene! A túlsúly és az elhízás a jövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. Kutatások immár konkrét számadatokkal támasztják alá, hogy egy húszéves elhízott esetében a várható életkor-rövidülés nyolc év, férfiak esetében pedig 13 évvel kell számolni. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO adatai alapján a túlsúly és elhízás a második legjelentősebb megelőzhető rizikófaktor, ugyanakkor a fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik.

Pados: tudomásul kell venni, az elhízás betegség

Pados: tudomásul kell venni, az elhízás betegség

Pados Gyula címzetes egyetemi docens, kandidátus, a Táplálkozástudományi Társaság elnöke. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzése óta - két éves szombathelyi gyógyítást kivéve - a Tétényi úti Szent Imre Kórházban dolgozik. 1983 óta 18 ezer, rizikófaktorokkal is küzdő elhízott beteget kezeltek az osztályán, majd járóbetegként a Lipid Ambulancián. A nemzetközi hírű filmes, a Kontroll és a Sortalanság operatőre Pados Gyula, nem csupán névrokona februári interjúalanyunknak... Elkezdtem behatóbban is tanulmányozni a lipid-anyagcserét: egyre gyakrabban szembesültem azzal, hogy az elhízás - ami a zsíranyagcsere-zavarok gyakori oka - a nagy rizikófaktorok, a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint, s a magas vércukorszint kialakulásához vezet. Tudomásul kell venni, hogy az elhízás betegség, az egészségügyi világszervezet (WHO) a tíz legsúlyosabb kór közé sorolja, csakúgy, mint például a cukorbetegséget. A diabéteszben szenvedők 80 százaléka az elhízás következtében lesz beteg; ez az adat is jelzi, hogy elsősorban az elhízás hajlamosít a cukorbetegségre, és nem fordítva.

Táplálkozási reformprogram

Táplálkozási reformprogram

Dr. Hummel Zoltán, a prímbiotikum felfedezőjének, a béltisztítás (méregtelenítés), a bélflóra-helyreállítás és a székletszabályozás szakértőjének oldala. Rengeteg civilizációs hatás ér minket, másrészt a háttérben meghúzódó üzleti érdekek pedig nem mindig őszintén segítik elő azt, hogy a hétköznapi emberek egyáltalán hiteles információk alapján tudjanak tájékozódni, hogy mi is az egészséges. Dr. Hummel Zoltán segít Önnek abban, hogy hogyan érje el ideális testsúlyát, és hogyan nyerje vissza életerejét. Ha kérdése van az egészséges táplálkozással, fogyással kapcsolatban, vagy például meg szeretné tudni, hogy lehet megőrizni a zöldségek, gyümölcsök értékes tápanyagait tárolás és elkészítés során, iratkozzon fel az 1 hónapos Táplálkozási reformprogramra.

Több sporttal az elhízás ellen

Több sporttal az elhízás ellen

Az idei nyári olimpiai játékokon újra tanúi lehetünk annak, milyen csodálatos teljesítményre képesek a világ legjobb sportolói. Míg azonban az atléták minden erejüket latba vetve küzdenek a jobbnál jobb eredményekért, legtöbbünkre az egyre kevesebb napi testmozgás jellemző. A sport kulcsfontosságú eleme az Európában és másutt már;már járványos méreteket öltő elhízás ellen kidolgozott uniós stratégiának . Az elhízás számos betegség, például cukorbetegség, szívbetegség vagy egyes rákfajták forrása lehet. Az elhízás okai a helytelen táplálkozásban és a testmozgás hiányában keresendők. Az európaiak naponta átlagosan hat órát töltenek ülve - rendszerint a tévé vagy a számítógép képernyője előtt. A felnőtt lakosságnak kevesebb mint egyharmada végez rendszeresen intenzív testmozgással járó tevékenységet; minden második felnőtt arra hivatkozik, hogy nincs ideje többet mozogni.

Tuti menü